Träningsfredag

Här på Åland har vi en jättefin uppvärmd hall för hundträning som man kan hyra för att träna med sin hund. Supersmidigt att boka på nätet och sen har man en nyckeltag till dörren. Alandia Flowdog heter stället, där finns allehanda utrustning för agility, hoopers m.m. som man får använda. Toppenfint att kunna träna inomhus på stor yta med bra underlag när det är skitväder och kallt ute.
Idag på förmiddagen var vi dit för att träna lite inför kommande utställning i Maj. Vi tränar lite smått hemma, men i den vana miljön utan direkta störningsmoment så ger det inte lika mycket som att åka iväg och träna. I hundhallen finns massa spännande dofter från andra hundar som är ett stort störningsmoment som även finns på utställningsplatser. Med oss hade vi Husse och Siri som också fick agera lite störningsmoment.

Till en början var det lite svårt med koncentrationen, men mot slutet av vår halvtimme gick det riktigt bra. Vi tränade även på att stå på bordet som små hundar behöver göra inför domaren. Ronja har upplevt bordet lite läskigt tidigare, men nu går det riktigt bra att vara på bordet även om det fortfarande finns utvecklingspotential. Det går ännu inte att ”flytta tassar” och göra finjusteringar i hur hon ställer sig, men hon står och hon är bekväm med att vara på bordet.

Jag är egentligen inte så intresserad av utställningar, men ska man syssla med uppfödning så är det ett måste enligt min mening. Jag tycker det är viktigt att få en exteriör bedömning av hundar som ska användas i avel. Det är lika viktigt som att göra hälsoundersökningarna om man som uppfödare är mån om att föda upp korrekta hundar enligt rasbeskrivningen. Jag är varken duktig eller kunnig när det kommer till utställning, men vi gör vårt bästa. Kanske jag till och med kommer mig iväg på någon utställning utanför Åland nån gång.

På måndag blir det träning i hundhallen igen, vi kämpar på så kanske vi kan visa upp oss på någorlunda tillfredsställande sätt i alla fall. Jag är tacksam att vi har så bra träningsmöjligheter här på Åland med både hundhallen och de olika hundklubbarna har även de utomhusbanor där man kan träna. Alla möjligheter finns så man har liksom inget att skylla på!

Ronja på bordet idag under träningen. Lite ruggig i pälsen nu när det är fällningsperiod, men till Maj ska vi väl hinna få ordning på det också.

Ett svar till ”Träningsfredag”

  1. […] har spenderats i Alandia Flowdogs hundhall med lite hundträning. Det kan ni läsa mer om här på min kennelsida för den som är intresserad. Annars i övrigt så har det hittills varit en lugn […]

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: